Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Chiril Lucinschi

  • 17 Octombrie 2017 18:07
Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Chiril Lucinschi

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru ex-deputatul Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Instanța a luat respectiva decizie la solicitarea procurorilor anticorupție.

Marți, 17 octombrie, urma să înceapă examinarea dosarului în care este cercetat fostul parlamentar. Solicitat de IPN, Corina Stratan, avocatul lui Chiril Lucinschi, a spus că începerea examinarea dosarului a coincis cu expirarea mandatului de arest la domiciliu și procurorii au cerut prelungirea măsurii preventive. Conform legii, prioritar a fost examinată cererea procurorilor.

Potrivit Corinei Stratan, la rândul său, apărarea a înaintat trei cereri, asupra cărora instanța ar urma să se expună joi, 19 octombrie. Avocații au cerut revocarea măsurii preventive aplicate în privința lui Chiril Lucinschi, sesizarea Curții Constituționale cu referire la o prevedere din Codul Penal, dar și suspendarea procesului împotriva fostului parlamentar.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, dar și de încălcarea regimului de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău