Încă 164 de cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova. Unde au fost atestate noile îmbolnăviri

  • 22 Aprilie 2020 17:30
Încă 164 de cazuri de infectare cu COVID-19 în R.Moldova. Unde au fost atestate noile îmbolnăviri

Încă 164 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în R. Moldova după examinarea a 696 de probe. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă.

Astfel, a fost înregistrat un număr record de cazuri confirmate pozitiv înregistrate, dar și cel mai mare număr de probe examinate în 24 de ore. În total, sunt 2.778 de îmbolnăviri de COVID-19 în urma testării în condiții de laborator. Este vorba de 5 cazuri de import, unul din Polonia și 4 din Federația Rusă. 

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiul Chișinău (59 de cazuri), regiunea din stânga Nistrului (17 cazuri), Ștefan Vodă (16 cazuri), Edineț (13 cazuri), Cahul și Vulcănești (câte șapte cazuri), Căușeni (6 cazuri), Fălești, Rezina, Taraclia (câte 4 cazuri), Anenii Noi, Bălți, Ceadâr Lunga, Soroca (câte trei cazuri), Criuleni, Ialoveni, Râșcani (câte două cazuri), Cantemir, Comrat, Hâncești, Strășeni (câte un caz). 

Ministrul Sănătății a declarat că a fost luată decizia ca, începând cu această săptămână,  să aibă loc testarea intensă și masivă în focarele existente.

„În mod special este vorba despre acele focare care țin de instituțiile medicale, indiferent dacă este vorba despre instituțiile medicale spitalicești sau asistența medicală primară. Vorbim în cazul respectiv și de securitatea medicilor, dar și prevenirea infectării pacienților. Vorbim și despre focarele unor instituții cum ar fi centrele de plasament și de focare comunitare, dacă vorbim de anumite sate”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

„La rândul său, președintele Igor Dodon a atenționat oamenii să fie în continuare precauți și să nu se relaxeze în următoarea perioadă. Chiar dacă vom permite reluarea unor activități, aceasta nu înseamnă că am trecut perioada dificilă. (...) Dacă numărul cazurilor va fi în creștere vom fi nevoiți să menținem restricțiile care au fost impuse”, a declarat Igor Dodon.

Până la ora actuală, 75 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău