Încă 16 români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

  • 17 Noiembrie 2023 09:21
Încă 16 români și membri de familie evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

Ministerul Afacerilor Externe al României informează că încă 16 cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România, vineri, la bordul unei curse operate de Compania Națională TAROM, scrie Agerpres.

În cursul zilei de marți, 17 cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluați ulterior de reprezentanții Ambasadei României în această țară. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în Egipt.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Până în prezent, 237 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din Fâșia Gaza, au fost transportați în România. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău