Încă 150-200 de companii din R.Moldova ar putea exporta pe piața rusă

  • 23 Decembrie 2019 10:16
Încă 150-200 de companii din R.Moldova ar putea exporta pe piața rusă

Guvernul rus urmează să aprobe, în această săptămână, o hotărâre prin care va prelungi facilitățile pentru exporturile din Republica Moldova. Este vorba despre produse clasificate pe cinci poziții tarifare, care vor putea fi exportate fără taxe vamale. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon luni dimineața, 23 decembrie, după ședința comună cu președintele Parlamentului și premierul, transmite IPN.

Șeful statului a declarat că a discutat cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, despre posibilitatea de a introduce în regim preferențial încă cinci poziții tarifare. „De asemenea, în timpul apropiat, vor fi deschise posibilitățile de export pe piața rusă încă pentru 150-200 de companii din Republica Moldova”, a mai declarat Igor Dodon.

Președintele a menționat că, de asemenea, a discutat și subiectul aprovizionării cu gaze naturale. „Cunoașteți că a fost semnat acordul între Federația Rusă și Ucraina, iar gazul în Republica Moldova va fi livrat pe conductele tradiționale, tranzitat prin Ucraina. Vă amintesc că, începând cu 1 ianuarie, prețul va fi mai mic, cu mult mai mic comparativ cu prețul pe care l-am achitat pe parcursul anului 2019”, a mai spus șeful statului.

După 1 ianuarie, prețul la gazele livrate în Republica Moldova va fi diminuat cu 50 de dolari și va constitui în jur de 172-173 de dolari pentru o mie de metri cubi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău