Inaugurarea, la Cruzești, a unei gradinițe renovate cu sprijinul statului român

  • 19 Octombrie 2018 08:17
Inaugurarea, la Cruzești, a unei gradinițe renovate cu sprijinul statului român

O instituție preșcolară din localitatea Cruzești, municipiul Chișinău, renovată din bani oferiți de statul român, va fi inaugurată astăzi. Pentru reparația grădiniței, România a contribuit cu 1,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, instituție care implementează proiectul.

Acum cei 70 de preșcolari din Cruzești au parte de condiții moderne. La grădiniță au fost instalate ferestre și uși noi, au fost reparate sistemele de încălzire și ventilare, cel de apă și canalizare, precum și rețelele electrice.

Anterior, grădinița de copii din Cruzești era amplasată în incinta unui edificiu vechi, care nu avea bloc alimentar.  Acum doi ani, autoritățile locale au solicitat fonduri pentru lucrări de reamenajare a primului etaj al gimnaziului din localitate în grădiniță pentru copii. Autoritățile locale au oferit pentru renovarea clădirii circa 450 de mii de lei.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. Din aceste fonduri au fost renovate 845 de grădinițe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău