Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al-Hussein, a cerut Turciei să suspende imediat starea de urgență

  • 09 Mai 2018 14:30
Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al-Hussein, a cerut Turciei să suspende imediat starea de urgență

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al-Hussein, a cerut astăzi Turciei să suspende imediat starea de urgență prelungită pentru a pregăti terenul pentru desfășurarea unor alegeri credibile, relatează Agerpres.

„Este dificil să ne imaginăm cât de credibile pot fi alegerile organizate într-un mediu în care opiniile contrare și provocările la adresa partidului de guvernământ sunt sancționate atât de sever”, a transmis Zeid Ra'ad Al-Hussein, într-un comunicat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a programat alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate în iunie, a extins starea de urgență de șapte ori de la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Într-un raport făcut public în martie, Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului a acuzat regimul turc de arestări în masă, demiteri arbitrare și alte abuzuri, care în unele cazuri au echivalat cu o „pedeapsă colectivă”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău