Înalți oficiali ai NATO în vizită "istorică" la Armata Macedoniei

  • 06 Noiembrie 2018 10:46
Înalți oficiali ai NATO în vizită

O delegație de oficiali militari din 29 de state membre ale Comitetului Militar al NATO, condusă de vicepreședintele Steven Shepro, va afectua de marți prima vizită la Armata Macedoniei.

Această informația a fost transmisă de agenția macedoneană de știri MIA, și se adăugă că este vorba despre o vizită istorică de două zile.
La invitația ministrului macedonean al apărării, Radmila Šekerinska, oficialilor Comitetului Militar NATO li se vor prezenta realizările, planurile de viitor și de pregătire a armatei macedonene într-un moment în care Macedonia aspiră să devină un membru al Alianței Nord-Atlantice, menționează agenția macedoneană.
Colonelul Zoran Ilov, care coordonează activitățile, a declarat luni la conferința de presă că acest eveniment "pur militar" va fi închis pentru opinia publică.

Se preconizează ca Djeordje Ivanov, comandantul suprem și președintele Forțelor Armate ale Macedoniei, să nu organizeze o recepție și nici să participe la acest eveniment. În cazărmile de la Skopje va avea loc un exercițiu în timpul căruia vor fi demonstrate și prezentate echipamentele și capacitățile operaționale ale unora dintre unitățile Comandamentului operativ comun.

Comitetul Militar este considerat cel mai înalt organism consultativ din cadrul NATO. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău