În ziua în care jurnalistul rus Muratov a primit Nobelul pentru Pace, doi colegi de-ai săi au fost declarați "agenți străini"

  • 09 Octombrie 2021 13:48
În ziua în care jurnalistul rus Muratov a primit Nobelul pentru Pace, doi colegi de-ai săi au fost declarați

Ministerul Justiției din Rusia a extins, vineri, lista reprezentanților presei care sunt considerați de autorități ca fiind "agenți străini".

Acum, pe lista respectivă figurează inclusiv jurnaliști care colaborează cu Novaia Gazeta, al cărui redactor-șef, Dmitri Muratov, a primit pe 8 octombrie Premiul Nobel pentru Pace - scrie Hromadske TV. Portalul amintește că Premiul Nobel pentru Pace a fost câștigat în 2021 de jurnaliștii Maria Ressa și Dmitri Muratov pentru "lupta lor curajoasă pentru apărarea libertății de exprimare în Filipine și în Rusia".

Între timp, Rusia i-a declarat "agenți străini" pe jurnalista Elena Soloviova și pe ecologistul Evgheni Simonov (nepotul poetului sovietic și traducătorului militar Konstantin Simonov), care colaborează cu publicația Novaia Gazeta, condusă de co-laureatul Premiului Nobel pentru Pace din acest an. În plus, din categoria "agenților străini" din presa rusă fac parte acum publicația "Kavkazskii Uzel", proiectul de investigație "Bellingcat", jurnalistul televiziunii "Dojd" Daniil Sotnikov, ziaristele Tatiana Voltskaia și Ekaterina Klepikovskaia, de la "Sever.Realii" și jurnalistul redacției ruse a BBC Andrei Zaharov.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău