În vizită la NATO, șefa Apărării din Canada spune că Rusia are de ales între dezescaldare și sancțiuni

  • 01 Februarie 2022 17:26
În vizită la NATO, șefa Apărării din Canada spune că Rusia are de ales între dezescaldare și sancțiuni

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a declarat marți la Bruxelles, în cadrul unei vizite la NATO, că țara sa este pregătită să se alăture Occidentului în a impune sancțiuni Moscovei dacă Rusia va trimite trupe în Ucraina, spunând că Kremlinul are de ales între dezescaldare și măsuri punitive, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Anita Anand, care s-a întâlnit cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Ottawa este pregătită să sprijine Kievul și Alianța Nord-Atlantică și a reiterat planurile Canadei de a-și spori misiunea de instruire din Ucraina.

"Rusia are de făcut o alegere importantă. Poate alege să negocieze, în vederea dezescaladării, sau să se confrunte cu sancțiuni economice dure", a declarat ea presei.

SUA acuză Rusia că pregătește o invazie în Ucraina, o țară deja afectată de un război civil în Est între forțele guvernamentale și separatiști proruși susținuți de Moscova.

Rusia neagă orice intenție de război, dar condiționează dezescaladarea de garanții pentru securitatea sa, în special asigurarea că Ucraina nu va deveni niciodată membră a NATO și că Alianța își va retrage forțele pe pozițiile sale din 1997.

Washingtonul a respins aceste cereri într-o scrisoare săptămâna trecută, dar lasă ușa deschisă pentru discuții pe alte subiecte, cum ar fi desfășurarea de rachete sau limitarea reciprocă a exercițiilor militare.

În încercarea de a găsi o rezolvare la criză, șefii diplomațiilor rusă și americană urmează să discute din noi marți, Occidentul amenințând cu sancțiuni economice în speranța de a determina Moscova să cedeze. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mon
23
Tue
22
Wed
12
Thu
10
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău