În vigoare! Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților pentru SARS-CoV-2 constituie facilități din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale

  • 29 Decembrie 2020 10:20
În vigoare! Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților pentru SARS-CoV-2 constituie facilități din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale

Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat despre intrarea în vigoare, din 22 decembrie, a modificărilor la Legea privind sistemul public de asigurări sociale, potrivit cărora, plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilități acordate de angajator din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii, notează Bizlaw.md.

Modificările au fost operate în anexa nr. 3 a Legii - Tipuri de drepturi și de venituri din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii. Anexa a fost completată cu punctul 41 cu următorul cuprins „41) plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea depistării prezenței virusului SARS-CoV-2”.

Astfel,potrivit sursei citate, plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilități acordate de angajator din care nu se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii.

Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 până la intrarea în vigoare a noilor prevederi constituie recompense plătite de angajator din care se calculează contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii și se declară în tabelul nr. 3 al Dării de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate (Forma IPC18) de comun cu salariile calculate și alte recompense.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău