În următoarele zile se prevede vreme caldă, fără ploi

  • 01 Iunie 2018 11:35
În următoarele zile se prevede vreme caldă, fără ploi

Temperaturi de sub 30 de grade Celsius, cer variabil, fără precipitații, prognozează meteorologii pentru următoarele zile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sâmbătă și duminică valorile termice vor scădea nesemnificativ pe întreg teritoriul țării, însă de luni tendințele caniculare vor reveni. Astfel, sfârșitul acestei săptămâni va fi determinat de maxime termice între 24-26 grade, ziua, și 10-15 grade Celsius, noaptea. Ploi nu se prevăd, cu excepția regiunii de centru, unde duminică ar putea ploua cu descărcări electrice.

La începutul săptămânii următoare, mercurul termometrelor va urca până la 28-30 de grade Celsius, însă în a doua jumătate a perioadei iarăși este așteptată o răcire cu câteva grade.

SHS nu vine, deocamdată, cu unele prognoze tranșante referitor la ploile mult așteptate, mai ales de agricultori. Or, condițiile create au motivat Serviciul Hidrometeorologic de Stat să prelungească până pe 7 iunie Codul Galben de pericol excepțional de incendiu și a anunțat până la 11 iunie Cod Galben de secetă hidrologică.

Conform meteorologilor, până pe 7 iunie, pe întreg teritoriul țării se va menține pericol excepțional de incendiu de clasa V, cu caracter natural, și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și culturilor agricole. Totodată, din lipsă de precipitații a fost anunțată secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a solicitat populației, și mai ales agenților economici, să consume rațional resursele de apă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău