În următoarele zile se așteaptă vreme instabilă și ploi

  • 20 Mai 2022 19:38
În următoarele zile se așteaptă vreme instabilă și ploi

Săptămâna viitoare va fi caracterizată de vreme instabilă, care va încadra temperaturi caniculare și ploi cu descărcări electrice, și vreme rece, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 21 mai, se așteaptă maxime termice de până la 32 grade Celsius, notează sursa citată. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la 10 grade. De asemenea, mâine, în mare parte a țării se prevăd ploi abundente cu descărcări electrice. Precipitațiile se așteaptă preponderent în regiunile de centru și nord.

Pe cât de cald va fi sâmbătă, pe atât de neobișnuit de răcoare va fi duminică, 22 mai. În ultima zi a săptămânii, valorile termice nu vor depăși 23 de grade Celsius, și mai frig fiind luni, 23 mai, când se așteaptă maxime de 19 grade.

Conform SHS, în luna mai sunt posibile cețuri (în medie 1-2 zile), descărcări electrice (4-7 zile) și grindină (1-5 zile).

"Dintre fenomenele meteorologice stihinice, cel mai mare pericol în luna mai îl prezintă înghețurile. În această lună crește probabilitatea averselor puternice și grindinei mășcate – în medie o dată în 2 ani. Ploile puternice sunt posibile în medie o dată în 3 ani, iar ploile puternice de lungă durată – în medie o dată în 50 ani. Intensificarea vitezei vântului de peste 25 m/s poate fi semnalată în medie o dată în 5 ani. De asemenea, este posibilă formarea vârtejurilor. Astfel, la 25 mai 1984 în satul Mândra, raionul Călărași, s-a înregistrat un vârtej cu o putere devastatoare", indică SHS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău