În următoarele 12 luni, peste 700 de copii vor fi susținuți să crească în medii familiale

  • 11 Noiembrie 2020 10:16
În următoarele 12 luni, peste 700 de copii vor fi susținuți să crească în medii familiale

În următoarele 12 luni, peste 700 de copii vor fi susținuți să crească alături de părinții lor, indiferent de contextul economic. Acțiunea va avea loc în cadrul campaniei sociale „Cu grijă față de copii”, lansată de programul de sprijin familial „Copil, Comunitate, Familie” (CCF Moldova), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CCF Moldova, pandemia contribuie semnificativ la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în situație de risc de a fi separați de familie. Conform datelor statistice, până la criza actuală, fiecare al zecelea copil era afectat de sărăcia extremă. Doar în primele trei săptămâni ale lunii octombrie, în programul de sprijin familial au ajuns 28 de copii, comparativ cu 71 de copii intrați în primele nouă luni ale anului. „Este un număr îngrijorător de mare atât pentru organizație, cât și pentru autoritățile locale, care nu au resurse financiare suficiente pentru a sprijini familiile vulnerabile. Conștientizăm că sărăcia pune stăpânire tot mai mare pe familiile din țara noastră, iar pericolul crește de la o zi la alta, atrăgând după sine violență, abuz, consum de alcool și alte substanțe”, se arată în comunicat.

CCF Moldova face apel către mediul de afaceri în vederea stabilirii unor parteneriate durabile, dar și către fiecare cetățean al țării, care poate face donații pe platforma organizației.

În cadrul campaniei, pe 5 decembrie, va avea loc concertul televizat Gala Generozității 2020, ediția a VII-a, alături de patronul organizației Valentina Nafornița, Christmas Jumper Day – o acțiune distractivă, prin care poți dona un pulover. Carduri de Crăciun – care oferă posibilitatea de a trimite gânduri calde celor care nu sunt acasă, prin felicitărilor pictate de copii.

CCF Moldova, de 16 ani, lucrează la reformarea sistemului de protecție a copilului, având drept sarcină prioritară sistarea activității instituțiilor rezidențiale. Datorită programelor implementate de organizație, 5777 de copii au fost ajutați direct să crească într-un mediu familial sigur și protejat, iar 10 instituții rezidențiale au fost închise până acum,precizează organizația într-un comunicat de presă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău