În ultimele 6 luni, s-a triplat numărul persoanelor care au apelat la susținere emoțională

  • 30 Decembrie 2020 13:40
În ultimele 6 luni, s-a triplat numărul persoanelor care au apelat la susținere emoțională

Peste 400 de persoane au apelat la serviciul de susținere emoțională, în ultimele șase luni, pe chatul anonim de pe site-ul pentruviata.md. Cifra este în creștere de circa trei ori față de perioada anterioară. Serviciul lucrează între orele 21.00 și 23.00, de luni până vineri. Mesaje persoanele pot trimite la orice oră, iar consilierii le vor răspunde pe e-mail, transmite IPN.

Liuba Ceban, fondatoarea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului, consideră că, în realitățile cu care se confruntă oamenii în perioada pandemiei, este important să se rămână pe filiera susținerii reciproce și încurajării, care fac minuni. Ea spune că, problemele nu se rezolvă cu această susținere emoțională, dar cu ea persoana obține energie și putere ca să meargă mai departe.

Ea a îndemnat persoanele care petrec mai mult timp pe rețelele de socializare să treacă un curs și să devină consilieri la Linia Verde pentru prevenirea suicidului. Cursul pentru potențialii voluntari poate fi trecut pe: cursuri.mirt.md.

Pe parcursul ultimelor 7 luni, Liuba Ceban  și colegii ei au lucrat la un proiect de susținere emoțională: „Tu nu ești singur”, în cadrul căruia a ajutat peste o mie de persoane să „călătorească” spre depășirea realităților dure în contextul pandemiei. Au fost cazuri complicate, persoane care trec prin doliu, ardere profesională sau cei care au idei de suicid.

În proiect au fost implicați experți din diferite domenii, care, în ultimele șase luni, au făcut peste 70 de ședințe live, la care au participat peste 500 de persoane. „Omul care trece prin greutăți nu are nevoie de sfaturi, ci de înțelegerea noastră”, a adăugat Liuba Ceban.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău