În ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localități din Donbas

  • 28 Ianuarie 2023 17:03
În ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au respins atacurile trupelor ruse în jurul a 12 localități din Donbas

Unități ale forțelor de apărare ucrainene au respins în ultimele 24 de ore atacurile invadatorilor ruși în perimetrul a 12 așezări din regiunile Lugansk și Donețk, în estul Ucrainei, a informat sâmbătă Statul Major General al armatei ucrainene, citat de agenția de presă oficială Ukrinform, transmite Agerpres.

„În ultimele 24 de ore, ocupanții ruși au lansat 10 atacuri cu rachete, dintre care unul asupra infrastructurii energetice din Zaporojie (sud) și 26 de lovituri aeriene, precum și 81 de tiruri din sisteme de lansare de rachete multiple, în special, asupra unor ținte civile din orașul Oceakovo. Există morți și răniți", menționează Statul Major într-un comunicat postat pe Facebook.

Există riscul de noi atacuri aeriene și cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei, avertizează Statul Major ucrainean.

Inamicul continuă să efectueze acțiuni ofensive în direcțiile Bahmut, Avdeevka și Novopavlovsk, în timp ce se apără în direcțiile Kupiansk, Liman, Zaporojie și Herson, potrivit înaltului comandament militar ucrainean.

Autoritățile ucrainene au anunțat sâmbătă că un atac rusesc împotriva orașului Kostiantinivka, din regiunea Donețk (est) s-a soldat cu trei morți și cel puțin doi răniți, potrivit EFE.

"Trei civili au fost uciși și cel puțin doi au fost răniți într-un atac cu rachetă al ocupanților ruși în această dimineață la Kostiantinivka", a raportat Pavlo Kirilenko, guvernatorul ucrainean al regiunii aflate sub control parțial prorus, pe contul său Telegram.

"Rușii au tras asupra unei zone rezidențiale și au avariat patru clădiri de apartamente, un hotel, garaje și mașini civile", a adăugat el, menționând că acțiunile de salvare nu au fost încă încheiate.

Potrivit lui, echipe de salvare și oficiali din poliție se află la fața locului pentru a "documenta cu atenție încă o crimă a ocupanților ruși", notează Reuters.

Anterior, Kirilenko declarase că patru persoane au fost ucise și cel puțin șapte au fost rănite în urma loviturilor ruse din ultimele 24 de ore în regiunea Donețk, scena unor lupte grele.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri că situația de pe frontul Donețk continuă să fie "extrem de gravă", unde Rusia își intensifică ofensiva pe fondul invaziei sale pe scară largă, lansată în februarie trecut.

"Ocupanții nu doar ne atacă pozițiile, ci și distrug în mod deliberat și metodic orașele și satele din jurul lor", a subliniat președintele Zelenski în discursul său zilnic către populație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău