În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată

  • 06 Aprilie 2020 10:48
În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 75 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în localități din raioanele Cahul, Cantemir, Vulcănești, Călărași, Șoldănești, precum și suburbii ale Chișinăului.

Peste 30 de hectare de iarbă aprinsă au fost stinse de salvatori în localitatea Răciula, raionul Călărași, iar aproape 12 ha de vegetație au fost aprinse în satul Alcedar, raionul Șoldănești. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în Larga Nouă, raionul Cahul, unde au fost stinse 8 ha de teren.

Pompierii au intervenit și în suburbii ale capitalei, unde câte 10 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la periferia localităților Dobrogea și Ghidighici. În localitatea Codru salvatorii au avut misiunea să stingă 33 ha de vegetație. Focul se răspândea cu repeziciune, iar salvatorii au lucrat mai multe ore pentru a asigura securitatea fâșiilor forestiere, dar și a caselor din preajmă.

Pompierii atenționează populația să nu aprindă resturile menajere, stufărișul și iarba uscată, întrucât din cauza secetei și a vântului, focarele se pot extinde pe suprafețe mari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău