În ultimele 24 de ore, 75 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme cauzate de ghețuș, în municipiul Chișinău

  • 29 Noiembrie 2023 14:09
În ultimele 24 de ore, 75 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme cauzate de ghețuș, în municipiul Chișinău

Șase localități din raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă și Cahul rămân parțial deconectate de la energia electrică. În sudul și centrul Rep. Moldova continuă acțiunile de deszăpezire, 900 de tone de material antiderapant fiind împrăștiate pe drumuri, informează Administrația de Stat a Drumurilor. În ultimele 24 de ore, în mun. Chișinău, 75 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme cauzate de ghețuș. Crește și numărul de viroze, iar specialiștii recomandă vaccinarea antigripală, transmite Radio Chișinău.

Lucrările de deszăpezire a drumurilor continuă în centrul și sudul Rep. Moldova. Deja a treia zi, câteva localități continuă să fie deconectate de la rețeaua electrică, a declarat pentru Radio Chișinău, ofițerul de presă de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu.

„În această dimineață, potrivit informațiilor oferite de distribuitorii de energie electrică, șase localități din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cahul mai rămân parțial deconectate de la energia electrică. Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, în ultimele 24 de ore în republică la lucrările  de curățare a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, preponderent în centrul și sudul țării au fost implicate 226 unități de tehnică și 200 de muncitori, fiind împrăștiate  peste 887 tone de material antiderapant”, a declarat Liliana Pușcașu.

Totodată, necesită o atenție sporită și deplasarea cetățenilor pe trotuare în orașe, cum e cazul mun. Chișinău, unde s-au înregistrat 75 de adresări la urgențe. Majoritatea traumatismelor înregistrate au fost cauzate de ghețuș, a spus pentru Radio Chișinău, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină de Urgență, Dorina Arsene.

„În ultimele 24 de ore, la Institutul de Medicina urgentă sa lucrat la fel în regim de alertă din cauza volumului mare de adresări, datorat ghețușului. Astfel, s-au adresat 75 persoane la traumatolog și neurochirurg, dintre care 25 de pacienți au fost spitalizați în secțiile de profil. Sunt în stare de gravitate medie, stabili.” a spus Dorina Arsene.

În același timp, se atestă o creștere ușoară a numărului de viroze. Săptămâna trecută s-au înregistrat peste șase mii de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii, a comunicat epidemiologul Alina Druc de la Agenția Națională pentru Sănătatea Publică (ANSP).

„Pe teritoriul Rep. Moldova au fost înregistrate 6443 de cazuri de infecții acute al căilor acute superioare. Din numărul total de bolnavi cu infecții acute ale căilor acute superioare, 221 de persoane sunt spitalizate. De asemenea a fost înregistrat un caz de deces săptămâna trecută, la o femeie de 84 de ani”, a prcizat Alina Druc.

ANSP recomandă vaccinarea antigripală gratuită în instituțiile medico-sanitare publice. Vaccinul este administrat, în mod prioritar, persoanelor din grupurile de risc, celor cu maladii cronice și imunitate compromisă, gravidelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău