În ultima săptămână, 13 persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolație

  • 29 Iunie 2021 11:40
În ultima săptămână, 13 persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolație

În ultima săptămână, 13 persoane au chemat ambulanța după ce au făcut insolații, inclusiv două persoane și-au pierdut cunoștința în stradă. După acordarea primul ajutor, șase pacienți au fost duși la spital, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, pe parcursul ultimelor zile, medicii de pe ambulanțe au acordat primul ajutor medical la 5971 de persoane, dintre care 2491 de pacienți, inclusiv 624 de copii, au fost transportați la spital, menționează sursa citată.

Pe parcursul zilelor de odihnă au fost înregistrate 910 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 107 accidente vasculare cerebrale. Urgențele cardiovasculare au fost și ele în număr mare și au constituit 892 de cazuri, inclusiv 16 pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut. Din numărul total de 843 de solicitări de urgențe respiratorii, 420 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.

Serviciul Hidrometeorologic de stat anunță și pentru următoarele zile temperaturi caniculare. În context, medicii atenționează, în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii și pacienții cu maladii cardiovasculare și respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-și acopere capul și să aibă grijă de hidratare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău