În Ucraina are loc înmormântarea Irinei Nozdeovska, un avocat asasinat

  • 09 Ianuarie 2018 13:43
În Ucraina are loc înmormântarea Irinei Nozdeovska, un avocat asasinat

În Ucraina are loc înmormântarea Irinei Nozdeovska, avocat a cărui asasinare devine rapid un caz emblematic pentru încercările de a reforma justiția din această țară.

Cadavrul Irinei Nozdeovska a fost găsit după ce aceasta a luptat împotriva posibilei eliberări anticipate a unui tânăr cu relații importante care îi ucisese sora.

Sora Irinei Nozdeovska a fost ucisă în 2015 de o mașină condusă de un tânăr aflat atât sub influența drogurilor, cât și a alcoolului. În cei doi ani de la accident, avocata de 38 de ani a condus o campanie publică prin care să se asigure că ucigașul surorii ei, ruda unui judecător local, execută o sentință îndelungată.

În urmă cu două săptămâni, ea a depus mărturie, iar judecătorul a respins apelul șoferului pentru eliberare înainte de împlinirea celor șapte ani la care era condamnat. Familia Irinei Nozdeovska a declarat că aceasta primea amenințări cu moartea. La două zile dupa audiere, Irina Nozdeovska a dispărut și, la scurt timp, cadavrul ei a fost găsit într-un râu.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău