În trei suburbii ale capitalei va fi modernizat sistemul de canalizare

  • 14 Septembrie 2022 13:00
În trei suburbii ale capitalei va fi modernizat sistemul de canalizare

Locuitorii satelor Cruzești, Budești și Tohatin, municipiul Chișinău, vor beneficia de un sistem de canalizare modernizat, transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a efectuat ieri o vizită de lucru pe șantierul de la Tohatin, pentru a monitoriza cum decurg lucrările de construcție a rețelelor de canalizare și a stației de pompare a apelor menajere. „Stația de pompare va fi amplasată la hotarul celor trei localități și va permite accesul populației la rețelele centralizate de canalizare în proporție de 98%”, conform ministerului de resort.

Construcția are 1000 metri de rețele de canalizare, care vor uni stația de pompare existentă cu stația de pompare regională nou construită. De asemenea, va fi construit un sistem de canalizare cu lungimea de 3 340 metri și un colector sub presiune cu o lungime totală de 5942 metri. „Odată cu implementarea proiectului, la rețelele centralizate de canalizare vor fi conectați peste 13 mii de locuitori din cele trei localități, inclusiv grădinițe, școli, spitale: șase instituții preșcolare, gimnaziale, liceale; trei spitale; patru centre pentru copii și tineret, opt instituții publice din alte domenii (biserică, oficiu poștal, muzeu etc.)”, arată sursa citată.

Proiectul este implementat în cadrul Programului Național „Satul European”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău