În Transnistria se propune înăsprirea pedepselor pentru manipulările pe piața valutară

  • 14 Februarie 2017 15:20
În Transnistria se propune înăsprirea pedepselor pentru manipulările pe piața valutară

Executivul transnistrean propune înăsprirea pedepselor pentru încălcările care vizează tranzacțiile de schimb valutar. Organul executiv consideră că pedeapsa penală trebuie să se aplice dacă valoarea tranzacției ilegale depășește cinci mii de salarii minime, față de 30 de mii în prezent.

Potrivit NewsPMR, la care face referire IPN, introducerea răspunderii penale se propune și pentru încălcarea repetată pe parcursul aceluiași an a reglementărilor privind operațiunile valutare.


Examinând inițiativa, deputații transnistreni și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că reducerea valorii tranzacției la care intervine răspunderea penală ar afecta cetățenii, care sunt forțați să cumpere ruble rusești, lei și dolari pentru necesitățile proprii. Or populația, fără a avea vreo vină, a devenit ostateca crizei valutare din regiune.

Deputații transnistreni consideră că în lupta împotriva încălcărilor pe piața valutară este nevoie de „o intervenție complexă a statului”, care să vizeze mai mult aspectul economic, și nu cel juridic.

Comisia de profil a așa-zisului parlament transnistrean a respins inițiativa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău