În timp ce armata rusă bombardează Ucraina, mitropolitul Vladimir se roagă pentru sănătatea lui Putin

  • 10 Octombrie 2022 17:12
În timp ce armata rusă bombardează Ucraina, mitropolitul Vladimir se roagă pentru sănătatea lui Putin

În timp ce armata rusă bombardează Ucraina și omoară creștini nevinovați, Vladimir, mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, se roagă pentru sănătatea lui Putin. El a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul preîent s-a rugat pentru comandantul suprem al forțelor armate ruse și i-a cântat mulți ani celui care a invadat Ucraina.

Sâmbătă, biserica rusă a sărbătorit ziua sfântului Serghie de la Radonej. Cu această ocazie, ierarhii patriarhiei ruse s-au adunat la mănăstirea de la Serghiev-Posad, acolo unde sunt păstrate moaștele sfântului. De la slujbă a lipsit patriarhul Kirill, despre care presa scrie că suferă în urma unor complicații provocate de Covid. În locul lui, liturghia fost condusă de Întâi-stătătorul bisericii ruse din Republica Moldova, scrie TVR MOLDOVA.

În timpul liturghiei, au fost rostite rugăciuni pentru armata agesoare, dar și pentru Vladimir Putin.

"Încă ne rugăm ție, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus - Vladimir Vladimirovici. Dăi Doamne milă, îndurare, sănătate și mulți ani. Păzește-l de toți dușmanii văzuți".

Reamintim că mitropolitul este originar din Cernăuți, Ucraina, ca și mitropolitul Ucrainei, Onufrie. Diferența este că, în urma invaziei ruse, ultimul a ieșit de sub tutela bisericii ruse, după declanșarea războiului. În schimb, Putin este pomenit în continuare în bisericile Mitropoliei Moldovei, cu excepția a câtorva parohii. Amintim că reprezentnații Partidului Liberal i- cerut recent mitropolitului Vladimir să iasă de sub jurisdicția Patriarhiei Ruse, apel care, însă, a rămas fără nicio reacție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău