În SUA a fost declarată urgență națională

  • 14 Martie 2020 14:34
În SUA a fost declarată urgență națională

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri urgență națională în contextul epidemiei de coronavirus, transmite DPA, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

''Pentru a oferi putere deplină guvernului federal, declar oficial urgență națională'', a declarat Trump, vorbind de la Casa Albă.

Măsura, anunțată după ce inițial președintele a minimalizat gravitatea pandemiei, va permite guvernului federal să folosească fondurile alocate în caz de catastrofe - 50 de miliarde de dolari pentru finanțarea răspunsului la coronavirus.

Trump a cerut spitalelor să-și activeze planurile de pregătire pentru situații de urgență și fiecărui stat să înființeze centre pentru operațiuni de urgență.

Liderul american a anunțat, totodată, o creștere puternică a capacității de testare pentru coronavirus.

"Anunțăm un nou parteneriat cu sectorul privat pentru a crește și a accelera semnificativ capacitatea noastră de testare a coronavirusului", a anunțat președintele american, în timp ce guvernul său a fost criticat pentru încetinirea cu care testele de depistare au fost puse la dispoziția publicului în țară, conform AFP.

Trump a cerut Ministerului Energiei să cumpere petrol pentru rezerva strategică, mai scrie Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău