În spitalele municipale sunt internați 383 pacienți confirmați cu COVID-19, 43 sunt în stare foarte gravă

  • 13 Decembrie 2021 13:14
În spitalele municipale sunt internați 383 pacienți confirmați cu COVID-19, 43 sunt în stare foarte gravă

Primăria Chișinău informează că autoritățile municipale din domeniul sănătății evaluează capacitățile de spitalizare din capitală, pentru a fi pregătite în contextul previziunilor Organizației Mondiale a Sănătății privind posibila creștere a numărului de îmbolnăviri prin infecția cu noua tulpină de COVID-19, „Omicron".

Astfel, pe parcursul săptămânii curente, va fi convocată ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, pentru a avea discuții cu specialiștii din domeniu și a prioritiza acțiunile municipalității în legătură cu tulpinile de coronavirus „Delta" și „Omicron".

În prezent, în spitalele municipale sunt internați 383 pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 43 în stare foarte gravă, 147 în stare gravă, 184 - în stare medie și 6 - în stare ușoară.

Totodată, autoritățile municipale îndeamnă în continuare populația să se vaccineze pentru a putea face față situației pandemice. În acest sens, pe perioada lunii decembrie, în zilele de weekend, sunt organizate maratoane de imunizare antiCOVID la punctele mobile în Chișinău, autobuzul și troleibuzul de vaccinare. Acțiunile se desfășoară în parteneriat cu agenții economici din domeniul HoReCa. La fel, cele 70 puncte de vaccinare din cadrul instituțiilor medicale activează pe parcursul săptămânii, astfel cetățenii au posibilitatea să se imunizeze cu 3 tipuri de vaccinuri. Pfizer, Moderna și Sinopharm, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău