În spitalele din Chișinău a fost suplimentat numărul de paturi pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19

  • 28 Octombrie 2021 14:00
În spitalele din Chișinău a fost suplimentat numărul de paturi pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19

Spitalele municipale au în prezent 1708 locuri de tratament pentru COVID-19, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, șeful interimar al Direcției generale de asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău că „municipalitatea a suplimentat numărul de paturi de tratament pentru COVID-19, numărul acestora ajungând la 1708”.

”Numărul total de paturi de tratament COVID-19 care există în Republica Moldova este de puțin peste trei mii, mai mult de jumătate sunt în spitalele municipale. Solicităm ajutorul autorităților centrale pentru găsirea unor spații suplimentare de tratament în caz de nevoie”, a declarat Gâlcă.

În același timp, oficialul a solicitat Ministerului Sănătății crearea unui grup de lucru pentru planificarea strategică la nivel de țară în cazul unei eventuale catastrofe pandemice. „Cifra de 43 de decese înregistrată într-o singură zi reprezintă una dintre cele mai mari statistici consemnată de la începutul pandemiei de coronavirus. Această cifră nu reprezintă doar o statistică tristă, ci un semnal de atenționare pentru planificarea măsurilor de răspuns în fața unei posibile tragedii sanitare”, a declarat Gâlcă.

Ieri, în Republica Moldova au fost înregistrate 1 826 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar 43 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, numărul morților ajungând la 7 619.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău