În Serbia se manifestă o tendință de negare a genocidului de la Srebrenica

  • 11 Iulie 2012 13:23
În Serbia se manifestă o tendință de negare a genocidului de la Srebrenica

 Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului a avertizat ieri asura faptului că în Serbia se manifestă acum o tendință de contestare și negare a genocidului de la Srebrenica și a solicitat statului sârb să adopte o lege care să sancționeze o astfel de mișcare, transmite Rador.Astăzi se împlinesc 17 ani de la comiterea masacrului de la Srebrenica, în care au fost…

 

Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului a avertizat ieri asura faptului că în Serbia se manifestă acum o tendință de contestare și negare a genocidului de la Srebrenica și a solicitat statului sârb să adopte o lege care să sancționeze o astfel de mișcare, transmite Rador.

Astăzi se împlinesc 17 ani de la comiterea masacrului de la Srebrenica, în care au fost uciși  8.372 de bărbați și băieți. Astăzi au fost înhumate 520 de victime identificate după exhumarea din gropile comune. Anul acesta au fost identificate cadavrele a peste 80 de băieți, cu vârsta sub 15 ani. Crimele de la Srebrenica au fost declarate oficial de către Tribunalul Penal Internațional de la Haga drept genocid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău