În sectorul Ciocana a fost deschis un Centru municipal pentru tineret

  • 20 Mai 2019 18:48
În sectorul Ciocana a fost deschis un Centru municipal pentru tineret

Centrul municipal pentru tineret, din Chișinău, și-a deschis ușile pentru toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. De serviciile prestate aici tinerii vor beneficia gratuit. Deschiderea Centrului a fost posibilă în cadrul unui partenerial al municipalității cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite IPN.

Petru Grecu, directorul Centrului, a declarat că toți tinerii interesați de voluntariat, IT și robotică, de dezbateri, dar și cei care, pur și simplu, vor să se recreeze și să petreacă frumos timpul liber sunt așteptați la Centru de la ora 9. 00 până la 20.00, în orice zi a săptămânii. Instituția urmează să angajeze patru specialiști care să lucreze cu tinerii. De asemenea, în acest proces vor fi implicate și organizațiile de tineret.

Prezent la eveniment, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a spus că prima contribuție financiară din partea municipiului este de 100 de mii de lei, dar se va veni cu rectificări la bugetul municipal, așa încât în fiecare an să fie alocați 850 de mii de lei. În total Centrul urmează să aibă zece angajați. Potrivit primarului, rezultatul muncii tinerilor trebuie să-i bucure pe ei și, eventual, pe locuitorii municipiului, prin soluțiile pe care tinerii le vor găsi. „Ceea ce ne dorim este  cât mai multe idei din partea tinerilor pentru dezvoltarea orașului”, a spus primarul.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, a remarcat că Ministerul a semnat, până acum, acorduri de parteneriat cu 20 de administrații publice locale pentru deschiderea a astfel de centre de tineret. „Sper că în următorii ani numărul centrelor va crește și tinerii se vor regăsi în aceste instituții”, a spus Radu Rebeja.

Tot astăzi a fost lansat și Programul de Granturi pentru tineri din municipiul Chișinău, cu un buget de 300 de mii de lei. Proiecte se vor axa pe dezvoltarea serviciilor de tineret, oportunități pentru tineri, oportunități economice pentru tineri etc. Aici pot aplica grupuri de inițiativă a tinerilor și organizații necomerciale de tineret. Contribuția din partea lor va constitui cel puțin de 20% în bugetul total al proiectului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău