În sectoarele din Chișinău sunt instalate corturi anticaniculă

  • 14 Iulie 2021 16:21
În sectoarele din Chișinău sunt instalate corturi anticaniculă

În toate sectoarele capitalei în locurile publice aglomerate sunt instalate corturi anticaniculă, care vor funcționa în intervalul 11.00- 18.00. Oamenii pot să primească apă și cere ajutorul în caz de necesitate.

Totodată, în transportul public din capitală, cetățenii pot solicita de la taxatori sau șoferi apă potabilă, în timpul călătoriei sau la stația terminus.
 
De asemenea, potrivit municipalității, unitățile de transport public dotate corespunzător vor conecta sistemul de aer condiționat.
 
De asemenea, pentru minimaliza impactului caniculei, în toate sectoarele capitalei sunt stropite cu apă străzile și bulevardele principale, unde circulă transportul public. De asemenea, vor fi stropite aleile din parcuri și scuaruri.
 
Pe perioada estivală, au fost redeschise şi cișmelele de apă de pe teritoriul capitalei. Sursele de apă sunt amplasate în Parcul „Valea Morilor, în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt", în Grădina Catedralei, iar, din acest an, și în Parcul „Alunelul". De asemenea, în sectorul Botanica, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor", activează fără întrerupere buveta.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău