În Rusia mor de 16 ori mai mulți medici de coronavirus decât în alte țări cu un număr similar de cazuri

  • 21 Mai 2020 15:39
În Rusia mor de 16 ori mai mulți medici de coronavirus decât în alte țări cu un număr similar de cazuri

Un studiu realizat în Rusia a descoperit că cel puțin 186 de persoane ce lucrează în sistemul medical au murit în urma infecției cu COVID-19. Raportat la numărul total al deceselor înregistrate în Rusia rezultă că aproximativ 7% din decese s-au înregistrat în rândul personalului medical. Procentul este unul dintre cele mai mari din lume depășind țări cu sisteme medicale mult mai slabe.

Unul din 15 decese este înregistrat în rândul personalului medical în Rusia. Cifra este de 16 ori mai mare decât în țările cu un număr de cazuri similar raportat la populație.

A doua țară ca procent al deceselor în rândul personalului medical a fost Iran cu 1,59% . În Marea Britanie, Italia, Spania și SUA procentul este sub 1%.

Realizatorii studiului dau două posibile explicații. Fie numărul deceselor la nivel național este mult subevaluat, fie personalul medical este expus unui risc foarte mare din lipsa de echipament de protecție.

Rusia este suspectată că raportează mai puține cazuri de infecție și decese. Oficialii ruși au negat acest lucru și au amenințat că vor lua acreditarea publicațiilor precum New York Times sau Financial Times care au pus întrebări asupra numărului oficial raportat de Rusia.

sursa: mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău