În România începe cel mai mare exercițiu aliat de pe flancul sud-estic al NATO

  • 03 Mai 2018 09:48
În România începe cel mai mare exercițiu aliat de pe flancul sud-estic al NATO

Sea Shield 18, cel mai mare exercițiu aliat de pe flancul sud-estic al NATO, începe astăzi în orașul Constanța, România.

Forțe ce însumează 21 de nave militare, 10 aeronave de luptă, un submarin și 2.300 de militari din mai multe țări vor participa începând de joi, timp de opt zile, la Sea Shield 18, se arată într-un comunicat de presă al Statului Major al Forțele Navale Române.

Participanții la Sea Shield 18 - americani, britanici, bulgari, greci, români, spanioli și turci - vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, aeriene, submarine și maritime, conform unui scenariu bazat pe o situație geopolitică fictivă.

"Forțele Navale Române participă la exercițiul Sea Shield 18 cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri de luptă, Forțele Aeriene Române asigură secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre Române participă cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești", se arată în comunicatul SMFN.

"Exercițiul multinațional Sea Shield 18 este cel mai mare exercițiu NATO organizat pe flancul sudic și estic al Alianței Nord Atlantice în anul 2018 și demonstrează capacitatea deosebită a marinarilor militari români de a planifica, organiza și conduce activități de instruire întrunite în cele trei medii de acțiune, terestru, aerian și maritim", se mai arată în document.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău