În România au intrat circa 47 miliarde de euro, bani oferiți de UE în ultimii 10 ani

  • 03 Aprilie 2018 15:48
În România au intrat circa 47 miliarde de euro, bani oferiți de UE în ultimii 10 ani

În România au intrat aproape 47 de miliarde de euro – bani europeni – în cei 10 ani de prezență în forul comunitar, fondurile de coeziune fiind absorbite în proporție de aproximativ 90 la sută, spune ministrul Fondurilor Europene din România, Rovana Plumb.

Ea a precizat că, în actuala perioadă de programare, România își propune un grad de absorbție de sută la sută până în 2023. Rovana Plumb a prezentat și situația curentă a contractarii fondurilor de coeziune.

În ceea ce privește politica de coeziune, avem de cheltuit 28 de miliarde de euro, cu cofinanțarea națională. Practic, banii curați de la Uniunea Europeană înseamnă 22,5 miliarde de euro. În momentul de față, s-au depus proiecte de 22 de miliarde de euro pe apelurile pe care noi le-am lansat. 17 miliarde de euro reprezintă proiectele care au fost declarate eligibile. 11 miliarde de euro sunt proiecte deja care au fost contractate”, a declarat Rovana Plumb. 

Ministrul a mai spus că, în această lună, vor fi lansate mai multe apeluri pentru proiecte, inclusiv în ceea ce privește continuarea sprijinului pentru companiile mari.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău