În România a crescut spectaculos încrederea în Președinție

  • 12 Decembrie 2014 08:07
În România a crescut spectaculos încrederea în Președinție

Încrederea în Președinție a crescut spectaculos în ultimele două luni, conform unui sondaj realizat de INSCOP-Research, la comanda cotidianului “Adevărul”.

De altfel, Președinția a ajuns să ocupe primul loc în topul încrederii în instituții politice. În topul instituțiilor executive, populația are cea mai mare încredere în Armată, urmată de Jandarmerie și de Direcția Națională Anticorupție.

Conform sondajului INSCOP, în topul instituțiilor politice președinția a urcat de la 17% încredere multă și foarte multă înaintea alegerilor de luna trecută, până la 44% la începutul acestei luni. Președinția este urmată de primării și de Curtea Constituțională, cu 38%, respectiv 36%. În guvern are multă și foarte multă încredere 25% din populație, în ușoară scădere față de nivelul din octombrie, în parlament aproape 20%, iar în partide au încredere 12% dintre cei care au răspuns la sondaj.

În fruntea topului încrederii în instituțiile sociale se află Biserica – 60% nivel de încredere multă și foarte multă, urmată de universități, cu 44%, și de presă, cu un nivel de încredere de 32%, în scădere cu 5% față de luna octombrie. În același clasament, patronatele, în ușoară creștere față de octombrie, depășesc la nivelul de încredere sindicatele, care au 19% în scădere față de nivelul din octombrie de 22%.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie, pe un eșantion de 1.076 de persoane și are eroare maximă admisă de 3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău