În R.Moldova a fost testată în premieră tehnologia 5G

  • 20 Martie 2019 18:30
În R.Moldova a fost testată în premieră tehnologia 5G

Tehnologia 5G a fost testată în Republica Moldova în cadrul un unui eveniment de prezentare organizat de către un operator de telefonie mobilă din țară. Potrivit autorităților, odată cu implementarea noii tehnologii, viteza transferului de date va crește, iar timpul de răspuns va fi îmbunătățit. Implementarea acestea se preconizează a avea loc în 2020, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, strategia 5G se bazează pe componenta ce ține de îmbunătățirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce privește rețeaua fixă și aplicații noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor.

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, consideră că Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiții aici, iar clienții sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi. Potrivit lui Chiril Gaburici, sectorul IT se dezvoltă rapid și Moldova vine cu o ofertă generoasă pentru companiile din sectorul TIC prin intermediul Parcurilor IT.

5G este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău