În Republica Moldova sunt de 15 ori mai multe vulpi decât norma admisibilă

  • 03 Noiembrie 2014 20:40
În Republica Moldova sunt de 15 ori mai multe vulpi decât norma admisibilă

Din cauza numărului mare de vulpi pe teritoriul Republicii Moldova, vânatul acestora nu este supus vreunei restricții.

Potrivit specialiștilor de la Asociația Vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova, numărul vulpilor a întrecut de 15 ori norma admisibilă. De cele mai dese ori, vulpile vânate sunt arse, deoarece nu mai există cerere pentru blana lor. 

Pentru reducerea numărului vulpilor pe teritoriul Republicii Moldova, deseori purtătoare de rabie, vânatul acestora va avea loc cel puțin o dată pe săptămână. Potrivit unei hotărâri de Guvern, vânătorii vor putea vâna în zilele de sâmbătă, duminică și în cele de sărbătoare.

Potrivit președintelui Asociației Vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova, Oleg Ciocoi, eliminarea restricțiilor la vânatul de vulpi e singura soluție pentru micșorarea numărului acestora.

De aceeași părere este și Andrei Munteanu, cercetător principal al Institutului de zoologie al Academiei de Științe din Republica Moldova.

Totodată, mistreții pot fi vânați de la sfârșitul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii decembrie, iepurii – din noiembrie până la mijlocul lunii ianuarie, prepelițele și porumbeii – din august până în octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău