În R.Moldova, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în continuă ascensiune. Ritmul de vaccinare stagnează în ultimele săptămâni

  • 20 Octombrie 2021 11:44
În R.Moldova, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în continuă ascensiune. Ritmul de vaccinare stagnează în ultimele săptămâni

În Republica Moldova, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în continuă ascensiune, în timp ce în ultimele săptămâni se atestă o stagnare a ritmului de vaccinare.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, săptămâna trecută media zilnică a cazurilor de COVID-19 a fost de 1412 cazuri. Autoritățile atenționează că Republica Moldova se îndreaptă spre noi recorduri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Cele mai multe îmbolnăviri se atestă în continuare în municipiile Chișinău și Bălți, dar și în raioanele Glodeni, Anenii Noi, Basarabeasca și Sângerei care au depășit pragul roșu de alertă.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a declarat într-o conferință de presă că sunt mobilizate 3017 locuri în spitale pentru persoanele bolnave de COVID-19, iar dintre cele 335 de locuri de la terapie intensivă, peste 90 la sută sunt ocupate.

Mai dispunem de 1000 de paturi care pot fi mobilizate la necesitate, dar aceasta ar însemna o povară semnificativă asupra sistemului medical”, a spus secretarul de stat.

În timp ce numărul de infectări este în creștere, procesul de imunizare este în stagnare. La nivel național, doar 24 la sută din populație este imunizată cu schemă completă.  Cea mai redusă acoperire vaccinală este în rândul tinerilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău