În Rep. Moldova se atestă o creștere a cazurilor de COVID. Săptămâna trecută au fost înregistrate două decese

  • 14 Noiembrie 2023 15:25
În Rep. Moldova se atestă o creștere a cazurilor de COVID. Săptămâna trecută au fost înregistrate două decese

În Rep. Moldova se atestă o creștere a cazurilor de Covid, săptămâna trecută fiind înregistrate cu peste 20 la sută mai multe față de săptămâna precedentă. Totodată, au fost înregistrate două decese, informează specialiștii Agenției Națională pentru Sănătatea Publică. Săptămâna trecută au fost spitalizate 230 de persoane cu infecții acute ale căilor respiratorii, cei mai mulți fiind copii, transmite Radio Chișinău.

În săptămâna 6- 12 noiembrie, au fost înregistrate 451 de cazuri de COVID-19, inclusiv la copii.  De asemenea, au fost înregistrate și două cazuri de deces din cauza COVID, a declarat pentru Radio Chișinău specialista ANSP, Alina Druc:

„Pe parcursul perioadei menționate au fost înregistrate 451 de cazuri de COVID-19, fiind înregistrată o creștere cu 21,3% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia (15,5 cazuri la 100 mii populație). În rândul copiilor de până la 14 ani s-au înregistrat 34 de cazuri din numărul total. De asemenea, au fost înregistrate 2 cazuri de deces, în urma infecției COVID-19, la femei cu vârste de 52 și respectiv, 75 de ani”, a spus Alina Druc.

Cazuri de gripă sezonieră nu au fost înregistrate, chiar dacă au fost investigate 161 de probe de la persoane cu semne compatibile de infecții virale acute”, a mai spus Alina Druc.

Specialiștii recomandă vaccinarea profilactică și respectarea măsurilor de protecție: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale, a spus epidemiologul Alina Druc:

„Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva Covid 19, sau persoanele care fac parte din categoriile de risc care necesită să fie vaccinate împotriva gripei, este necesar să se adreseze la medicul de familie, să se programeze și, deja ulterior, toate detaliile le va avea la medicul său de familie”, a precizat Alina Druc.

Potrivit datelor ANSP, au fost folosite 78% din dozele de vaccin distribuite instituțiilor medico-sanitare publice din țară.  

Săptămâna trecută au fost atestate 230 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 229 au fost spitalizați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău