În Regiunea de Dezvoltare Nord au demarat activitățile de elaborare a Strategiei și Planului de acțiuni în domeniul specializării regionale

  • 18 Noiembrie 2017 18:40
În Regiunea de Dezvoltare Nord au demarat activitățile de elaborare a Strategiei și Planului de acțiuni în domeniul specializării regionale

În Regiunea de Dezvoltare Nord au demarat activitățile de elaborare a Strategiei și Planului de acțiuni în domeniul specializării regionale. Primele acțiuni în acest sens s-au desfășurat în perioada 13-17 noiembrie, la Bălți, Edineț, Soroca, Sângerei și Fălești, în cadrul unui nou proiect implementat cu sprijinul financiar al Agenției Cehe pentru Dezvoltare. 

Potrivit unui comunicat al ADR Nord în prima etapă a proiectului au fost colectate  informații relevante din cinci sectoare ale economiei, cu potențial de dezvoltare în regiune - procesarea produselor agricole și a alimentelor, industria textilă și pielăria, industria automobilistică, turism și industria IT. 

Viitoarea Strategie va pune accentul, în mare parte, pe trei sectoare cu potențial de dezvoltare în regiune. Totodată, se preconizează că va fi creat brandul Regiunii de Dezvoltare Nord și, eventual, branduri pe sectoare. Ulterior, urmează să fie elaborate un spot și două broșuri pentru a promova respectivele branduri. 

Activitățile de implementare a proiectului „Elaborarea strategiei și planului de acțiuni în domeniul specializării regionale în Regiunea Nord, Moldova” se vor încheia până la sfârșitul lunii februarie 2018. Bugetul proiectului se cifrează la 23.500 de euro, oferiți prin Agenția Cehă pentru Dezvoltare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău