În raioanele cu Cod Roșu va fi restricționată deplasarea populației

  • 06 Martie 2021 11:10
 În raioanele cu Cod Roșu va fi restricționată deplasarea populației

Deplasarea populației va fi interzisă și va fi obligatorie izolarea la domiciliu în raioanele în care este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu în legătură cu situația pandemică. Atenționarea vine din partea poliției, care face referire la noile reguli instituite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în aceste raioane vor fi interzise adunările în masă, inclusiv activitățile culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor.

Va fi admisă doar prestarea serviciilor vitale, iar vizitele neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă etc.) vor fi interzise. În raioanele cu Cod Roșu, învățământul va organizat online.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a ajuns la 192 985, iar numărul deceselor asociate noului coronavirus este de 4071. CNESP precizează că sporirea incidenței, creșterea ratei contagiozității, creșterea numărului de teritorii clasificate în Cod Roșu de alertă, creșterea numărului formelor grave ale bolii – toate acestea atestă tendințe de agravare a procesului epidemic a infecției cu COVID-19 în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău