În R. Moldova vor funcționa Centre specializate pentru copii și adulți care suferă de autism

  • 16 Mai 2019 14:48
În R. Moldova vor funcționa Centre specializate pentru copii și adulți care suferă de autism

În Republica Moldova vor funcționa Centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). Regulamentul-cadru de organizare și funcționare al acestora va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

În cadrul acestor centre va fi oferit suport specializat copiilor și tinerilor în realizarea potențialului de dezvoltare fizică, cognitivă, socio-afectivă, comunicativă, a capacității de adaptare, prin acordarea serviciilor de sănătate mintală, logopedică, kinetoterapie, servicii psiho-pedagogice și psihologice.

Centrele vor putea fi create de către autoritățile administrației publice centrale, autoritățile administrației publice locale de nivelul II, organizațiile necomerciale din țară și internaționale prin coordonare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autoritățile publice locale în parteneriat cu organizațiile necomerciale sau private.

De serviciile centrelor vor putea beneficia copiii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani și tinerii de la 18 până la 25 de ani cu probleme de dezvoltare psihologică profundă, precum și părinții/reprezentanții legali/îngrijitorii beneficiarilor.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău