În R. Moldova a fost produs primul desen animat 1D din lume

  • 01 Aprilie 2021 17:37
În R. Moldova a fost produs primul desen animat 1D din lume

Studioul de animație Simpals Studio a lansat primul desen animat 1D din lume – „1DryCat”, cu ocazia zilei de naștere a companiei. Desenul animat este unul minimalist, spectatorul urmărește lucrurile printr-o gaură de cheie, dar una foarte mică, transmite IPN.

Ideea de a crea un desen animat unidimensional îi aparține lui Dmitri Voloșin, regizor și inspirator ideologic al Simpals Studio. „Azi nu mai poți surprinde pe nimeni cu filme 3D. La fel și 5D sau 10D. Dar ați văzut vreodată un desen animat 1D? Simpals Studio a lansat primul desen animat unidimensional din lume. E un thriller de acțiune cu elemente melodramatice. În el nu veți găsi înălțime sau profunzime, ci doar lățime și un punct care se mișcă de parcă ar fi o perlă dintr-un șirag de mărgele. Ar fi bine să-l vizionați pe un ecran mare cu căști sau boxe bune”, a sugerat regizorul.

În 1D, fantezia se limitează la un singur punct care se mișcă doar înainte sau înapoi. Astfel, este aproape imposibil să transmiți forma și volumul unui obiect. Mult contează sunetul și culoarea, care ajută spectatorii să înțeleagă mai ce se întâmplă pe ecran. Din punct de vedere tehnic, un desen animat de acest gen nu ia mult timp. Mai mult timp necesită crearea conceptului, întrucât trebuie gândit astfel încât, doar cu o suprafață plană și cu ajutorul pixelilor, spectatorul să înțeleagă subiectul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău