În primele două luni, Fiscul a înregistrat circa trei mii contracte de locațiune

  • 19 Martie 2021 15:01
În primele două luni, Fiscul a înregistrat circa trei mii contracte de locațiune

În primele două luni ale acestui an, Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a înregistrat 2 922 de contracte de locațiune/chirie, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, ca urmare a măsurilor de conformare și informare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile cu privire la obligațiile stabilite de actele normative în vigoare privind înregistrarea contractelor de locațiune, desfășurate în permanență, au fost identificate 1 024 de persoane fizice ce dau în
locațiune/chirie bunuri imobile.

Totodată, la 71 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 84,7 mii de lei, penalități – 11,2 mii de lei și amenzi – 13,3 mii de lei.

„Reamintim că, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, subiecții impunerii persoane fizice care nu
desfășoară activitate de întreprinzător și transmit în posesie și/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului”, indică SFS.

Persoanele menționate sunt obligate, în termen de trei zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la Fisc. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău