În premieră! Preselecția pentru ”Tabăra de Film”

  • 22 Aprilie 2015 18:51
În premieră! Preselecția pentru ”Tabăra de Film”

Mai mulți copii talentați cu vârsta între 9 și 18 ani din Republica Moldova vor fi selectați să participe, în vara acestui an, alături de importanți actori din România, la filmarea unui lung metraj.

Preselecția micilor actori va avea loc sâmbătă 25 aprilie în sala de festivități a Preturii Buiucani din Chișinău.  ”Tabăra de Film” cum este numit proiectul inițiat de ”Asociația pentru sprijinirea și Promovarea Filmului Românesc”, a ajuns anul acesta la cea de-a 5-a ediție.
 
După ce a trecut prin Craiova, Reșița, Timișoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, și Târgu Mureș caravana pentru selectarea micilor talente ajunge sâmbătă 25 aprilie, în premieră și la Chișinău.  Micii actori vor fi selectați în baza a mai multor probe. Proba de talent se poate extinde si în alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobații sau alte talente cu un mare impact vizual, a declarat pentru Radio Chișinău, organizatoarea preselecției din Chișinău, Inesa Bobeică.

”Dacă copilul are voce, ne va demonstra. Va fi de asemenea proba de improvizație. Vom vedea cum copilul se descurcă la improvizat scene de teatru. Cea de-a treia probă va fi dicția. Vom observa copiii care pot pronunța bine cuvintele. Pentru a juca un rol într-un film e nevoie de o dicție bună. De asemenea sunt copiii care se tem de public, se sfiază. Noi căutăm copiii dezinhibați și foarte activi”, a declarat Inesa Bobeică.
 
Lung metrajul va fi filmat pe parcursul a 3-4 săptămâni pe malul mării la Constanța, România, în perioada iulie-august, în timpul vacanței de vară. În baza scenariului, copiii vor face repetiții de actorie, mișcare scenică, canto sau coregrafie.

Filmul realizat va fi difuzat în cinematografele din Romania, pe mediile TV și online.
 
In cadrul Taberei de Film, din anii trecuți, copiii participanți au realizat filmele “Școala de Vara”, “Revederea” și “La Limita”(2014), alături de actori ca  Maia Morgenstein, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon si Emil Mitrache.
 
Proiectul este organizat de ”Asociația pentru sprijinirea și Promovarea Filmului Românesc” și este recomandat de Radio Romania Regional și Radio Chișinău.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău