În premieră, merele din R.Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume

  • 19 Septembrie 2018 11:26
În premieră, merele din R.Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume

Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, autoritățile indiene au stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din R. Moldova și importatorul din India, pentru a fi exportat primul lot de mere.

„De asemenea, în curând, merele din R.Moldova vor fi exportate și în Israel. Primul lot - probă de 100 de kg va fi livrat pentru efectuarea controalelor de rigoare. Totodată, începând cu 1 octombrie curent prunele prosperate din Republica Moldova vor fi exportate în Canada”, mai informează Executivul. 

 Amintim că Rusia, care era acum câțiva ani principala piață de desfacere pentru merele autohtone, a instituit în iulie 2014 embago la importul de fructe din R. Moldova, ulterior ridicând doar parțial această interdicție. Fructele și legumele proaspete din Republica Moldova sunt livrate anual în circa 80 de țări - spre exemplu strugurii moldovenești sunt exportați în 20 de state ale lumii, iar prunele - în 16 state. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene, cu creșteri mari pe piețele din România, Germania, Italia, Portugalia, țările Baltice, Cehia, Bosnia și Herțegovina. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău