În pofida pandemiei, relațiile moldo-nipone au înregistrat dinamică, declarații

  • 19 Ianuarie 2021 15:08
În pofida pandemiei, relațiile moldo-nipone au înregistrat dinamică, declarații

Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit în audiență pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, diplomații au trecut în revistă principalele activități desfășurate pe parcursul anului trecut, au analizat perspectivele colaborării bilaterale și agenda evenimentelor prioritare între țările noastre din anul curent.

Oficialii au notat, că în pofida dificultăților generate de pandemia de COVID-19, relația bilaterală în anul 2020 a înregistrat o dinamică ascendentă, fiind remarcat  dialogul politic constant, cooperarea pe dimensiunea asistenței pentru dezvoltare, dar și organizarea primei ședințe a grupului de prietenie parlamentară și a celor două ediții a forumurilor de afaceri moldo-nipone, desfășurate în format de videoconferință.

Secretarul de stat Dumitru Socolan și ambasadorul Katayama Yoshihiro, referindu-se la materializarea obiectivelor comune pentru anul 2021, au stabilit ca prioritate aprofundarea calitativă a raporturilor bilaterale, fiind exprimat interesul țărilor noastre în ceea ce privește consolidarea continuă a cooperării, atât în cadrul bilateral, cât și multilateral.

Interlocutorii s-au referit și la perspectiva organizării unor evenimente importante în contextul celebrării în anul 2022 a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia.

Dumitru Socolan a exprimat mulțumiri pentru asistența niponă acordată Republicii Moldova prin intermediul programelor de granturi și credite concesionale oferite, în particular pentru sectoarele agricol, social-cultural și medical. În altă ordine de idei, a fost subliniat interesul autorităților moldovene de a definitiva negocierea proiectelor de tratate bilaterale, în special cele din domeniul social-economic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:0,51 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău