În pofida înțelegerii între Kim Jong-Un și Donald Trump, Coreea de Nord continuă să dezvolte un centru de cercetare atomică

  • 27 Iunie 2018 12:18
În pofida înțelegerii între Kim Jong-Un și Donald Trump, Coreea de Nord continuă să dezvolte un centru de cercetare atomică

Un studiu al Institutului american 38 North, care se bazează pe imagini filmate din satelit, relevă că Phenianul continuă să dezvolte infrastructura de la un centru nord-coreean de cercetare atomică, în pofida înțelegerii între Kim Jong-Un și Donald Trump privind denuclearizarea Peninsulei Coreea, potrivit Mediafax.

Imagini din satelit arată că nord-coreenii au construit mai multe clădiri în zona complexului de cercetare atomică Yongbyon, inclusiv un rezervor și o stație de pompare pentru apă de răcire. Starea funcțională a laboratorului radiochimic este incert, însă pare să fie activ. Nu este clar dacă reactorul atomic de aici este încă în funcțiune, se mai precizează în raportul instituitului american, citat de publicația The Hill.

Institutul american 38 North transmite că aceste acțiuni nu au direct legătură cu angajamentul Coreei de Nord privind denuclearizarea.

Președintele american Donald Trump s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul nord-coreean la Singapore. Cei doi lideri au semnat un comunicat comun prin care s-au angajat să "acționeze pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea". Însă documentul nu include detalii despre modul în care ar urma să fie obținut acest deziderat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău