În perioada în care va deține președinția OSCE Serbia va fi un bun mediator între Ucraina și Rusia

  • 13 Ianuarie 2015 10:52
În perioada în care va deține președinția OSCE Serbia va fi un bun mediator între Ucraina și Rusia

Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a declarat că în perioada în care va prezida OSCE Serbia o să fie un mediator sincer, obiectiv, imparțial și care se va bucura de credibilitatea tuturor părților.

“Rolul Serbiei va fi ca în contactele pe care le va avea cu toate părțile să contribuie la detensionarea situației conflictuale”, a spus Dacic în interviul acordat pentru cotidianul “Blic”. Dacic a explicat că în urma convorbirilor anterioare are convingerea că nici partea rusă, nici cea ucraineană nu se așteaptă ca Serbia să intervină în favoarea uneia dintre ele, ci să asigure cadrul pentru ca întrevederile și discuțiile directe dintre ele sau prin intermediul negociatorilor în care ele cred să se bucure de succes, notează Rador.

“Și noi suntem mediatorii în care cele două părți pot avea încredere. Ministrul ucrainean mi-a spus că el nu crede că este un handicap faptul că noi suntem prieteni cu rușii și că acest lucru poate fi utilizat pentru a ajuta cele două părți să ajungă la o soluție. Eu voi încerca să detensionez relațiile dintre cele două țări. Nu vom permite niciun fel de orice blocare a activității diplomatice. Vom arăta că suntem o țară serioasă care este capabilă să conducă OSCE”, a subliniat Dacic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău