În perioada 27-31 august, instituțiile medicale vor acorda asistență medicală în volum deplin

  • 26 August 2021 17:25
În perioada 27-31 august, instituțiile medicale vor acorda asistență medicală în volum deplin

În zilele de sărbătoare națională și de odihnă, din perioada 27-31 august 2021, instituțiile medico-sanitare publice vor asigura o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volum deplin, inclusiv prelevarea probelor biologice pentru detecția virusului SARS Cov-2, diagnosticarea și supravegherea persoanelor suspecte, vaccinarea împotriva COVID-19, anunță Ministerul Sănătății.

Astfel, în perioada de mini-vacanță vor activa toate centrele și punctele de vaccinare din țară, în intervalul orar 08:00-15:00. Suplimentar, în municipiul Chișinău vor staționa două puncte mobile de vaccinare între orele 10.00-18.00, conform următorului grafic:

27 august – Piața Marii Adunări Naționale, str. A. Pușkin și strada pietonală;

28 august –  str. Socoleni 7/2, adiacent Piața ”Ceucari”și str. Armenească, la intrarea în Piața Centrală;

29 august – șos. Hâncești, str. Academiei, adiacent minimarket Fidesco și str. Armenească, la intrarea în Piața Centrală;

30 august – str. Ieșilor, adiacent Parcul ”Alunelul” și or. Vatra, Centrul de Sănătate;

31 august – Piața Marii Adunări Naționale, str. A. Pușkin și strada pietonală.

În cadrul unei conferințe de presă, susținute astăzi, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a subliniat importanța respectării măsurilor de sănătate publică și a făcut un apel la solidaritate, pentru a stopa răspândirea virusului și combate pandemia COVID-19:

„Rugămintea noastră către toate autoritățile centrale, locale, conducătorii de instituții, în special colectivitățile mari, este să respecte măsurile epidemiologice. Noi nu vom putea opri pandemia dacă nu suntem solidari. A fi solidari înseamnă să avem grijă de cel de alături, să ne amintim că astăzi, într-un spital, într-o secție de reanimare, cineva poate pierde lupta cu viața. Această persoană are o familie, care va trece printr-o tragedie. Trebuie să înțelegem că nu putem reveni la viața obișnuită, fără un mic sacrificiu din partea fiecăruia. Doar împreună putem să ne consolidăm eforturile pentru a stopa răspândirea virusului și a minimaliza impactul asupra vieții oamenilor și activității economice”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău