În octombrie începe examinarea cauzei fostului deputat Chiril Lucinschi

  • 12 August 2017 11:09
În octombrie începe examinarea cauzei fostului deputat Chiril Lucinschi

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a stabilit vineri, 11 august, pentru data de 17 octombrie, ședința de judecată la care va începe examinarea dosarului în care ex-deputatul Chiril Luchinschi este cercetat pentru presupusă implicare în fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Instanța a respins cererea avocaților, prin care s-a cerut încetarea urmăririi penale a fostului demnitar, transmite IPN.

Corina Stratan, avocata ex-deputatului, a spus că apărarea a solicitat, totodată, instanței de judecată ca prin intermediul Ministerului Justiției să se adreseze autorităților jurisdicționale din Liechtenstein în vederea ridicării unor probe care ar putea susține poziția apărării. Și această cerere a fost respinsă de către instanța de judecată.

„Considerăm că sunt niște hotărâri emise neîntemeiat. Noi această cerere, ca să ne adresăm autorităților jurisdicționale din Liechtenstein, am înaintat-o și în faza de începere a urmăririi penală, la fel a fost respinsă. Doar instanța de judecată era singura competentă care putea să intervină în situația dată în vederea realizării dreptului la apărare”, a declarat Corina Stratan.

Pe 1 august, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat, reținut acum două luni. Potrivit oamenilor legii, informațiile acumulate indică asupra bănuielii rezonabile că numitul, împreună cu trei persoane interpuse, ar fi comis spălare de bani în proporții deosebit de mari. Această infracțiune prevede pentru persoanele declarate vinovate de instanță până la 10 ani de închisoare.

Totodată, fostul deputat este cercetat și pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere ar fi tăinuit calitatea sa de proprietar al unor societăți comerciale despre care se presupune că ar fi fost implicate în frauda bancară, precum și pentru nedeclararea sumelor de bani parvenite pe conturile acestora, care au fost folosiți în scopuri personale pentru achitarea studiilor copiilor săi în străinătate. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău