În municipiul Chișinău ar urma să fie introduse noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei de COVID-19

  • 21 Decembrie 2020 11:19
În municipiul Chișinău ar urma să fie introduse noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei de COVID-19

În municipiul Chișinău ar urma să fie introduse noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei de COVID-19. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a anunțat că ️în curând va fi convocată ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru a impune restricții pe perioada sărbătorilor.

Pe pagina sa de Facebook, primarul a atenționat că dinamica infectărilor este în creștere, cu peste 56 700 de cazuri în capitală și 898 de decese. El a atenționat că mai multe localuri nu respectă normele sanitare impuse, iar în spitale sunt puține locuri pentru cei grav bolnavi și a făcut apel către cetățeni să marcheze sărbătorile în cercuri restrânse de persoane.

”Localurile sunt pline. Majoritatea dintre ele funcționează fără termometrie, fără dezinfectant și distanțare socială. (…) Riscăm ca să avem situația din alte țări. Resursa umană este la limită. Nu avem cadre medicale. Este o criză enormă de lucrători. Nu mai avem paturi la terapie intensivă. Extrem de mulți pacienți ajung a fi internați cu forme grave, cresc cazurile grave și critice. Uneori este foarte dificil să găsim locuri la terapia intensivă. Am rugat sectorul HoReCa să renunțe la evenimentele corporative. Mulțumim celor care s-au solidarizat și înțeleg situația, dar avem și contrariul. Sunt în două lumi diferite, în care în una răsună muzica la corporative, iar în cealaltă nu cântă muzica pentru că este foarte trist. În viitorul apropiat va fi convocată ședința Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru a impune restricții pentru perioada sărbătorilor”, a scris Ion Ceban pe pagina de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău