În Malaysia, o "fantomă" patrulează contra coronavirusului

  • 17 Aprilie 2020 19:19
În Malaysia, o

O apariție albă, cu părul lung, "bântuie" de câteva zile un sat din nord-estul Malaysiei, înspăimântându-i pe locuitorii superstițioși, astfel încât să rămână acasă și să respecte măsurile de izolare impuse pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus, relatează vineri AFP, preluat de Agerpres.

Această "fantomă" este Muhammad Urabil Alias, un locuitor din satul Kemaman, care a avut ideea să se constumeze cu un veșmânt lung, alb, o mască și o perucă și să patruleze în timpul nopții.

"Urmăream știrile și vedeam că tot mai mulți oameni mor (...) Am decis să îi sperii pe localnici", astfel încât să respecte izolarea, a declarat pentru AFP bărbatul în vârstă de 38 de ani.

La fel ca alte țări, Malaysia a impus măsuri stricte de izolare pentru a preveni răspândirea coronavirusului ordonând izolarea la domiciliu și închiderea școlilor și a tuturor întreprinderilor neesențiale.

Malaysia a înregistrat peste 5.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și peste 80 de decese.

Această inițiativă inedită de a-i convinge pe oameni să rămână acasă s-a dovedit eficientă într-o țară în care se menține credința în ființele supranaturale, în special în regiunile rurale.

Un locuitor din acest sat, Muhammad Abdillah, a explicat că atunci când tinerii văd "fantoma" pe străzi, "aleargă ca nebunii ca să intre la ei în casă". El a adăugat că "acum, înainte să iasă, ei verifică dacă fantoma este sau nu în preajmă".

Când Muhammad Urabil Alias a publicat pe rețelele sociale o fotografie cu el costumat în fantomă, aceasta a avut rapid succes. Motiv pentru care poliția a venit la el acasă.

El a povestit că inițial s-a temut că va fi arestat, însă agenții l-au felicitat pentru inițiativă și au dorit să facă împreună o fotografie.

O inițiativă similară a fost adoptată și în Indonezia, după cum a relatat Reuters la începutul săptămânii. Astfel, satul Kepuh de pe insula Java a desfășurat mai multe "fantome" care patrulează pe străzi, în speranța că o superstiție străveche îi va ține pe oameni în case, departe de coronavirus. Însă, când și-au făcut apariția prima dată, luna aceasta, ele au avut un efect opus. În loc să-i țină pe oameni la distanță, i-au făcut să iasă din case, în încercarea de a surprinde aceste apariții. Organizatorii au schimbat de atunci tactica, lansând patrule-surpriză de "pocong" desfășurate de voluntari din sat, care joacă rolul fantomelor. Când Reuters a vizitat recent satul Kepuh, strategia neobișnuită părea să dea roade, sătenii fugind înspăimântați când își făceau apariția "fantomele".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău